چراغ راهنمایی

 

چراغ راهنمایی یکی از مهمترین تجهیزات ترافیکی می باشد که نقش بسزایی در کنترل رفت و آمد دارد. امروزه چراغ راهنمایی جهت کاهش مصرف انرژی مجهز به  LED های کوچکی است که همگی در داخل ماژول قرار می گیرند . کاربرد فراوان چراغ های راهنمایی موجب شده که این چراغ ها در اشکال مختلف طراحی و تولید شوند که شرکت سما تابان به همت متخصصان خود موفق به تولید طیف گسترده ای از این محصول شده است.نکته بعدی قیمت چراغ راهنمایی میباشد که بستگی به جنس بدنه،تعداد و نوع ال ای دی داخل ماژول دارد.]چراغ راهنمایی برحسب کاربرد به چندین دسته تقسیم میشود:چراغ سه خانه،چراغ جهت نما،چراغ  سولار،چراغ عابر پیاده

 

مشخصات چراغ های راهنمایی شرکت سما تابان:

  • بدنه از جنس پلی کربنات و مقاوم در برابر اشعه UV و بارش باران
  • بدنه دارای درجه حفاظت IP53
  • ماژول ها دارای درجه حفاظت IP65
  • تنظیم اتوماتیک نور در شب و روز با استفاده از سنسور
  • استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ
  • نوعHigh bright : LED
  • طول عمر هر LED حدود 100000 ساعت
  • مقاوم در برابر نوسانات شدید برق
  • نصب و راه اندازی آسان
  • گارانتی 24 ماهه

 

ماژول چراغ راهنمایی:

ماژول چراغ راهنمایی بر روی چراغ راهنمایی نصب شده و در سه رنگ زرد، قرمز و سبز استفاده می شود و برای کاربردهای مختلف طراحی می شود. هر ماژول دارای 100 الی 120 عدد LED از نوع ترافیکی می باشد که بوسیله دو لنز طراحی شده در مقابل آنها یکسوسازی و جهت دهی نور انجام می شود. ماژول  LED در برابر گرد و غبار مقاوم بوده و از نفوذ آب به درون محفظه قرار گیری لنزها جلوگیری می نماید. جنس این محصول از پلی کربنات میباشد. استفاده از این محصول  منجربه افزایش برد نور تولید شده می شود و دید بهتری را برای رانندگان در جاده های برون شهری فراهم می آورد. در صورت خرابی یکی از دیودهای LED، دیودهای باقیمانده نور را با درخشش بیشتری تولید کرده و مانع از خاموشی قسمتی از ماژول می شوند. دیودهای باقیمانده از کاهش نور تولیدی جلوگیری می کنند.

علل استفاده از چراغ راهنمایی در تقاطعات:

  • افزایش ایمنی: مهمترین دلیل استفاده از چراغ راهنمایی در تقاطعات افزایش ایمنی می باشد. مطالعات ثابت کرده که استفاده از چراغ حدود40% میزان تصادفات در تقاطعات را کاهش می دهد برای بررسی تاثیر چراغ بر کاهش تصادفات از تعداد نقاط برخورد در یک تقاطع استفاده می شود به این صورت که در یک تقاطع مجهز به چراغ تعداد نقاط برخورد به مراتب کمتر از یک تقاطع فاقد چراغ می باشد.
  • کاهش میزان تاخیر وارد بر وسایل نقلیه:با توجه به شکل زیر می بینیم که وقتی میزان تردد نستا کم و تقاطع مجهز به چراغ است میزان تاخیر وارد بر وسایل نقلیه نسبت به زمانی که تقاطع فاقد چراغ است، بیشتر است. به تدریج که میزان تردد زیاد می شود این فاصله زمانی تاخیر کاهش می یابد تا آنجا که متوسط میزان تاخیر وارد بر وسایل نقلیه ای که در تقاطع مجهز به چراغ قرار می گیرند کمتر از تقاطع فاقد چراغ است.

  • افزایش ظرفیت تقاطع:

با توجه به شکل زیر می توان دریافت که اگر نصب چراغ با مطالعات دقیق و صحیح صورت گیرد می تواند منجر به افزایش ظرفیت تقاطع گردد.

اصول نصب :

نصب چراغ بر پایه چراغ کنسولی:

در این مدل فاصله آزاد بین پایین ترین نقطه قاب چراغ و سطح جاده در خیابان های محلی و راه های شریانی درجه دو میبایست بیشتر از 5/4 متر و کمتر از 5/5 متر باشد و نیز در راه های شریانی درجه یک بیشتر از 5 متر و کمتر از 5/5 متر باشد.فاصله پایه چراغ از سطح سواره رو میبایست حداقل 5/0 متر باشد که اندازه مطلوب آن حدود 5/1 متر میباشد.

 

 

نصب چراغ بر پایه ثابت:

در این مدل چراغ ها میبایست در ارتفاع 4/2 تا 5/4 متر از سطح سواره رو نصب شوند. فاصله پایه چراغ از سطح سواره رو میبایست حداقل 5/0 متر باشد که اندازه مطلوب آن حدود 5/1 متر میباشد.

 

  • حداقل دو چراغ با توجه به سرعت حرکت باید از فاصله ای که در جدول زیر تعیین گردیده داخل مخروط دید رانندگان وسایل نقلیه قرار بگیرد.

 

مخروط دید استاندارد:

دید افقی:

دید قائم:

      H=1/05+0/36L

 

قوس های قائم و افقی واقع در نزدیکی تقاطع مانع میشوند که چراغهای راهنمایی از فاصله کافی در داخل مخروط دید رانندگان قرار بگیرند.

قوس افقی:

قوس عمودی:

 

در تقاطعات ساده راههای دو طرفه معمولا برای هر یک از جبهه های تقاطع دو چراغ راهنمایی در نظر میگیرند که محل نصب آنها به این ترتیب است که یک چراغ در سمت چپ خط ایست و درست در جلوی آن خط و چراغ دیگر را در سمت راست در طرف مقابل نصب میکنند.

  • چراغ نزدیک به خط ایست (چراغ چپ نزدیک) خود نشان دهنده خط ایست است و اگر چنین خطی وجود نداشته باشد محل آن به عنوان خط ایست در نظر گرفته میشود.

 

  • چراغ  سمت راست هر جبهه چنان نصب میشود که در مخروط دید رانندگانی که در محل خط ایست ایستاده اند قرار گیرد (چراغ راست دور) برای این منظور اگر چراغ راهنمایی راست دور بالاسری باشد فاصله آن از محل خط ایست نباید کمتر از 12 متر باشد تا در مخروط دید رانندگان متوقف در محل ایست قرار بگیرد. اگر این چراغ در فاصله خیلی دور قرار گیرد از قدرت تاثیر آن کاسته میشود بنابراین فاصله چراغ راست دور خط ایست نباید از 36 متر بیشتر باشد. اگر عرض تقاطع زیاد باشد و نتوان چراغ راست دور را در فاصله نزدیک تر از 36 متری خط ایست نصب کرد میتوان آن را در فاصله دورتر تا 48 متری خط ایست نصب کرد که در این حالت قطر ماژول چراغ باید 30 سانتیمتر باشد.
  • در راههای شریانی درجه یک علاوه بر دو چراغ چپ نزدیک و راست دور برای هر جبهه باید حداقل یک چراغ جانبی به عنوان مکمل در داخل میانه نصب کرد همچنین در تقاطعات عریض و پیچیده گاهی برای رعایت ضوابط قرارگیری چراغ راهنمایی در داخل مخروط دید رانندگان لازم است چراغ های کنسول دار و جانبی بیشتری نصب نمود.
  • فاصله دو چراغ هم جهت باید بیشتر از 3 متر و کمتر از 4 متر باشد.
  • به منظور استفاده از پایه  برای نصب چراغ عابر پیاده باید محل پایه ها را در نزدیکی امتداد پیاده گذر قرار دهند تا پیاده رو در مورد تشخیص چراغ دچار ابهام نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *